Sunday, January 30, 2011

TRIPS KE TERENGGANU...(2)



Hari ke-3 aku kat Terengganu nih, aku g jalan time malam jer..siang aku dok umah jer layan facebook,.Lagipun cuaca memag tak best la kalu nk jalan siang hari, moody semacam jer. Tapi, malam ni aku nak citer, aku guna baju melayu gi jalan bandar. Bagi aku biasa jer, p member aku cakap, kat sini Hari Raya jer guna baju melayu. Mula-mula tu, memang aku nak tukar, tapi tak pe lah..nk kisah mende ngan orang lain, janji aku bahagia..hehehehe..

Al-kisah....aku gi lah jalan ngan member aku kat bandar Kuala Terengganu nih.Memang aku rase best lah, sebab kat sini, banyak tempat yang menarik. Bandar yang penuh ngan cahaya. Mula-mula, kawan aku gi ajak aku kat tempat jambatan gantung ntah ape nama betul tempat tu. Yang aku tau kawasan tu berhampiran ngan Kampung Cina belakang pasar payang. Aku ngan member aku lepak sekejap jer kat situ, then kitorang g jalan-jalan pusing bandar.

Lepas tu, member aku ajak gi tempat TV besar kt tengah-tengah bandar K.terengganu tu. Last skali, aku ngan mmber aku nih g jalan-jalan kat semacam pasar malam kalau kt tanjung Malim, p tak tau lah pasar ape..Nak dijadikan cerita, aku ngan member aku jalan2 dalam pasar tuh, lpas tu aku beli aiskrim harga RM1.50. Aku makan la sambil berjalan, ade satu brader tuh kate kat aku dalam bahasa Terengganu, pengantin makan aiskrim..sebab aku pakai baju melayu..aku pun naik segan la..sambil tergelak, aku ngan member aku terus blah..ahahhahahha...

Aku rase, setakat ni jer kot..ti aku sambung yer...hikhhikhikhik..salam

Ternyata-Liyana Fizi


Ku lihat dia pandangan pertama
Ternyata indah
Senyuman liriknya

Ku ingin dia saat pertama
Berjumpa dengannya
Membuat ku gelisah

Waktu berlalu
Hari demi hari
Hatiku dambakannya
Untuk bercinta lagi

faculty of mind-butterfingers




It's gonna be a fifty-fifty treatment
You'd be in and never outdoor
You'd be king long lost forgotten

It's gonna take a while i once remembered
There were lies i used to tell her
Hidden secrets make it rotten

On and on the days go on
And on and on for what i made wrong
Fall this time the times are useless
Have you been through wonderful minds ?

Shout out loud the ants are coming
There's a thought that ever was
Once again and not forever

On and on the days go on
And on and on for what i made wrong
Fall this time the times are useless
Have you been through wonderful minds ?!

All the things you do you would do know
All the things you said you would say now
All the dreams come true in the meanlum
Have you been through wonderful minds ?

Have you been through wonderful minds ?!

All the things you said you would say now
All the things you do you would do know
All the dreams come true in the meanlum
Have you been through wonderful

All the things you do you would do know
All the things you said you would say now
All the dreams come true in the meantime
Have you been through wonderful

All the things you said you would say now
All the things you like you would like
All the dreams come true in the meantime
Have you been through wonderful minds ?

It's gonna be a fifty-fifty treatment
You'd be in and never outdoor
You'd be king long lost forgotten

On and on the days go on
And on and on for what i made wrong
Fall this time the times are useless
Have you been through wonderful minds

kekanda adinda-monoloque feat atilia


Oh kekanda jangan iri hati
Dinda naik pangkat lagi
Oh adinda kanda mana dengki
Malah kanda support bini

Jadi dinda mahu mengambil masa
Tapi kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi kanda mahu cahaya mata


Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adinda tolong jangan lekas curiga
Lekas cemburu buta
Oh kekanda dinda perlu berhati-hati
Tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime terlebih masa
Itu yang dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira dewataku
Mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja intan permata
Mari ikut cara kanda
Bagaimana bagaimana kita nak selesaikannya
Apa keputusannya

Oh kekanda mari nyawa
Kita cuba komunikasi
Oh adinda mari sayang
Kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati
Kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi sikap toleransi
Itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang perdana
Dinda yang utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

Lirik The Ramlees (Yuna, Mira Tilu, Liyana Fizi & Najwa) – Itulah Sayang



Lirik The Ramlees (Yuna, Mira Tilu, Liyana Fizi & Najwa) – Itulah Sayang
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra
Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra
(lagu asal P. Ramlee)
video